Er was eens een enorm groot verlangen

Making DJ-ing and Music Production Easy and Fun again!

You can't go back and change the beginning, but you can start where you are and change the ending!

You can't go back and change the beginning, but you can start where you are and change the ending!

Een aantal jaar geleden kwam ik helaas in een burn-out terecht. Volledig uitgeblust, niet wetende wie ik was en wat de toekomst me zou gaan brengen. In deze zware en moeilijke tijd, luisterde ik de hele dag muziek. Muziek was voor mij van ongekende waarde en deed zijn werking als helende therapie. Het bracht mij zoveel positieve energie en plezier, dat ik bij mezelf dacht hier moet ik iets mee gaan doen! Na het volgen van die eerste DJ les bij een vriend van me, was ik verkocht en wist ik, dit is het. 


Ik wilde méér, ik wilde echt alles leren om een professionele DJ te worden en alle fijne kneepjes van het DJ vak te leren. Dus ben ik op zoek gegaan waar ik alles op het DJ vak kon leren. Na een aantal lessen, veel oefenen, veel vallen en weer opstaan kreeg ik het DJ virus te pakken. Wauw wat vond ik het gaaf.

Believe in yourself and go for it!

Believe in yourself and go for it!

Niet lang na de DJ lessen kwamen de eerste optredens en straalde ik als nooit tevoren. Dat gaf me een echt een onbeschrijfelijk en enorm euforisch gevoel. Dit was zo ontzettend gaaf. Er kwamen steeds meer optredens bij en ik maakte zelfs in de zomer van 2017 mijn opwachting in Ibiza om daar 2x te mogen te draaien. Wauw Ibiza, dat is wel even andere koek..... 


Ik voelde aan alles dat het tijd werd voor een grote verandering in mijn leven en mijn werkgever en ik zijn na 13 jaar uit elkaar gegaan. Een enorm moeilijke keuze, maar het leven was toch geen generale repetitie? Waarom zou ik mezelf nog langer kwellen?


Ik verlangde naar een leven waarin ik plezier ervaarde, werk kon doen waar ik energie van kreeg en wat ik echt helemaal te gek vond. Ik wilde terug naar de persoon die ik altijd al was, waarbij ik mezelf kon blijven ontwikkelen en een bijdrage kon leveren aan de ontwikkeling van andere mensen.

 

Ik heb er mijn levens missie van gemaakt om de wereld een stukje mooier te maken door volledig mijn hart en passie te volgen en mijn muzikale reis voort te zetten. In 2017 ben ik begonnen aan een privé opleiding voor audio engineering en muziekproductie. 

"Cum Laude geslaagd"

Alles kwam voorbij en ik leerde echt alles wat met audio engineering, studiotechniek en muziekproductie te maken had. Mijn vuurtje ging nog harder branden en ik kon mijn geluk niet op. Ik ging er volledig voor, maakte veel muziek, studeerde elke dag en zocht alles tot op het detail uit om mezelf elke dag weer te verbeteren. 


Dat jaar heeft mij zóveel gebracht. Plezier, passie, kennis en niet te vergeten de vele nieuwe vrienden die allemaal ook zo gepassioneerd met muziek bezig waren. Na een intensief muzikaal jaar studeerde ik "cum laude" af en werd mijn eindopdracht (eigen track) met een 9,4 beoordeeld. Wauw wat een resultaat en wat was ik blij en ongekend trots op mezelf.


Momenteel ben ik bezig om een aantal tracks in verschillende genres bij labels te tekenen. Dat zou voor mij een enorme bekroning zijn van al dat harde werken de afgelopen jaren en zou een jongensdroom in vervulling gaan. Als ik meer weet laat ik het jullie natuurlijk gelijk weten :-D.


Ondertussen bleef ik als DJ natuurlijk lekker bezig en heb ik in 2018 ook al mijn opwachting gemaakt op het Amsterdam Dance Event.


Aangezien ik er mijn missie van heb gemaakt om de wereld een stukje mooier te maken wilde ik heel graag mijn positieve energie, passie en kennis overdragen aan andere gepassioneerde muziekliefhebbers. 


Via mijn netwerk kwam ik in contact met iemand die vast liep met zijn muziekproducties en was mijn eerste les een feit. Niets commercieels, het ging me om de ervaring, om te kijken of het iets voor me was en of het me goed af ging.


Het was een schot in de roos, voor mij en voor hem. Zo zeer zelfs, dat dit plannetje uiteindelijk toch bleek uit te monden in mijn eigen academy: De Dutch Dance Music Academy was geboren.

De DDMA Academie

Mijn eigen Academy!

Met een paar berichtjes op social media over deze geweldige ervaring, kwamen er meer mensen naar me toe of ik ze kon helpen. Natuurlijk, super leuk.


Deze lessen brachten mij zó ontzettend veel. Hier gebeurde het. Het voelde groots, hartstochtelijk. Ik gaf alles, ik kreeg alles. Na elke les zat ik stuiterend van de adrenaline en geluksgevoelens in mijn studio. 


De persoonlijke ontmoetingen. De energie en de passie die voelbaar was tijdens de lessen. Het overdragen van kennis. Nieuwe inzichten en de inspiratie en motivatie om de volgende stap te zetten.


Dit was het. Dit was het plezier en de energie zoals ik ze ooit bij elkaar gedroomd had.


De DDMA zit in mijn hart. De passie en energie in mijn bloed. En dat wil ik graag delen via alle DJ / Producer opleidingen en masterclasses.


Joost van Dreumel (oprichter van Dutch Dance Music Academy)