Wil jij de nieuwe Armin worden?

DJ opleidingen waar je alle skills leert om de next superstar DJ te worden.

Unieke

DJ Methodiek

Persoonlijke

Begeleiding

Gegarandeerd

Resultaat

DJ Gear

DJ gear

Het leren omgaan met Pioneer DJ, Traktor en Rekordbox

Muzikale structuren

Muzikale structuren

Muzikale structuren leren herkennen

Mix technieken

Mixtechnieken

Verschillende mixtechnieken leren beheersen

EQ gebruik

EQ gebruik

Leren hoe je fijnloos twee platen aan elkaar mixt.

Energie matrix

Energiematrix

Leren hoe je om moet gaan met de energiematrix van de avond

Effecten & Loops

Effecten & Loops

Leren wanneer je effecten en loops kan toepassen

Rekordbox

Rekordbox

Hoe kan ik me optimaal voorbereiden voor een optreden

Structuur muziek collectie

Structuur muziekcollectie

Ideale structuur in je muziekcollectie aanbrengen

Opnemen Promo / Podcast

Opnemen Promo / Podcast

Promotie doeleinden en podcast show leren opzetten

DJ image & branding

DJ image & branding

Jezelf laten zien als merk en jouw onderscheidend vermogen

Mashups maken

Mashups maken

Basis beginselen leren van het produceren van muziek

Social Media

Social Media

Hoe je optimaal social media kunt gebruiken voor promotie

"Het is de missie van Dutch Dance Music Academy dat Nederland dé nummer 1 op dance muziek van de wereld blijft."

Hoe gaaf is het als jij daar een steentje aan kan bijdragen? Om dat te bereiken, maakt de DDMA het aanleren van DJ-en leuk, eenvoudig en toegankelijk. Met onze uniek ontwikkelde "Magic Four" methodiek, persoonlijke coaching en lesinhoud bieden we met de DJ Opleiding VIP een opleiding aan voor de DJ die graag wil doorgroeien naar professioneel niveau. We helpen je graag om je muziekambities tot bloei te laten komen en je te laten ervaren hoe gaaf het is om voor die uitzinnige menigte te staan draaien.

Wat anderen over de DDMA zeggen!

Wat mij enorm aanspreekt is de manier van lesgeven. Hij legt alles zo duidelijk op zo'n enthousiaste en interactieve manier uit dat je continu bij de les blijft. Tijdens de lessen geeft hij echt alles en probeert hij jou zo snel en goed mogelijk verder te helpen. Hij heeft me super goed geholpen met geavanceerde mixtechnieken, een betere structuur aan te brengen in mijn muziekcollectie, het gebruik en indeling van Rekordbox en hoe ik mijn USB stick kan inrichten op energieniveau. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een betere DJ ben geworden. Dit alles gecombineerd met zijn sociale vaardigheden, zijn positieve energie waren de lessen echt super leuk. Ik heb enorm veel geleerd en kan ik het aan iedereen aanraden die verder wil komen met het draaien als DJ. De passie voor muziek stroomt echt door zijn aderen!

Michal Westerhuis

Alle basistechnieken beheers ik als DJ, maar wilde graag doorgroeien en een betere DJ worden. Tijdens de lessen zijn we gaan kijken naar geavanceerde mixtechnieken, hoe ik een betere structuur in mijn Rekordbox kon aanbrengen en in mijn muziekcollectie. We hebben daarbij ook gekeken naar hoe ik mijn USB stick kon inrichten op energie niveau en hoe ik zonder verdere voorbereiding een goede set neer kon zetten op improvisatie. Door de verschillende opdrachten die ik mee kreeg is mijn handelingssnelheid enorm verbetert en heb ik geleerd hoe ik de verschillende effecten en loops kon toepassen in mijn sets. Ik heb hierdoor veel meer zelfvertrouwen achter de decks gekregen, ben ik beter gaan mixen en kan ik beter inspelen op het publiek omdat ik mijn muziekcollectie beter op orde had.

Peter van Ingen

Leerdoelen DJ VIP Opleiding

Uitleg en hulp bij aanschaf van DJ gear

Uitleg en hulp bij aanschaf van DJ gear

Voordat je aan de slag kunt moet je wel weten waar alle knoppen voor zijn en waar je ze kunt vinden. We lopen de belangrijkste zaken met je door en we leggen uit wat je ermee kunt doen. Tevens moet je ook weten hoe je de apparatuur aansluit om eventuele problemen op te kunnen lossen als er iets niet werkt. We laten je tenslotte ook de verschillen zien tussen alle mixers, spelers en controllers zodat je straks zonder problemen je weg weet te vinden op alle apparatuur.

Beatmatchen

Beatmatchen

Twee platen gelijk laten lopen noemen we beatmatchen. Je moet leren tellen en we leren je hoe muziek structuren in elkaar zitten zodat je op het juiste moment kunt instarten. Met de huidige apparatuur en alle hulpmiddelen lijkt dit een koud kunstje maar gaandeweg halen wij de hulpmiddelen weg en leren we je luisteren naar de muziek en gaan we beatmatchen op gehoor. We gebruiken geen sync.

Mixen & EQ gebruik

Mixen & EQ gebruik

Zodra je snapt wat beatmatchen is kun je aan de slag met mixen. Twee of meerdere tracks door elkaar heen lijkt niet zo moeilijk maar je moet met aantal zaken rekening houden. We leggen uit hoe je het beste een mix kunt maken en we laten je de verschillende mogelijkheden zien. Mixen kan op vele verschillende manieren. Drop mixen, beat mixen en spelen met je EQ, het kan allemaal en ook nog eens gelijkertijd. We gaan de verschillende manieren aan je voordoen en uitleggen, daarna kun je er zelf mee aan de slag.

Cue, hot cues en memory points

Cue, hot cues en memory points

Je kunt zelf bepalen waar voor jou het begin van de track begint. Sla je het intro over of wil je beginnen in een break, je kunt dit aangeven door het maken van één of meerdere cue of memory points. Hot cues zijn super interessant en kunnen je DJ set een stuk spannender en makkelijker maken. Je kunt ze gebruiken om er een acapella onder te zetten of je gebruikt ze als sampler. Er kan nog veel meer en wij gaan je uitleggen hoe je deze functie zo goed als mogelijk kunt inzetten.

Effecten & Loops

Effecten & Loops

Naast de basis effecten, zijn er nog een flink aantal andere effecten die je kunt gebruiken. Maar wat doen deze effecten eigenlijk en waar kun je ze voor gebruiken en kan het ook in combinatie met andere mogelijkheden zoals een loop? Je kunt helemaal los gaan met alle mogelijkheden die je hebt. Wij leren je wat het doet maar ook kijken we naar wat je niet zou moeten doen. Wij geven je advies en jij bepaald wat te doen!

Energie matrix

Energiematrix

Gewoon alle hits draaien en dan komt het best goed! We weten zeker dat je dan na 15 minuten klaar bent en de meeste mensen ook met jou. Het is van groot belang om je set goed op te bouwen, welke tracks ga je gebruiken en op welk moment. Neem je al je muziek mee naar je optreden of denk je eerst na waar je moet optreden en maak je dan keuzes. We gaan je helpen met je set en de opbouw daarvan.

Rekordbox

Rekordbox

Rekordbox is al jaren voor de meeste DJ’s het toonaangevende programma om je muziek mee te organiseren en je set mee samen te stellen. Het is belangrijk om je tracks goed te organiseren en wij gaan je de uitleggen hoe je dit kunt doen voor een ideale muziekstructuur.

Opnemen Promo / Podcast

Opnemen Promo / Podcast

Puur om te kijken hoe ver je bent maar wellicht ook wel als promotiemiddel, een demo heb je altijd nodig. Je kunt deze gebruiken om te laten horen aan organisaties of clubs zodat ze kunnen horen wie je bent en waar je voor staat, ze boeken je tenslotte niet omdat je er zo leuk uit ziet. We leggen je uit hoe je het beste een demo kunt opnemen en bewerken. evens gaan we kijken naar hoe je een eigen podcast show kunt gaan opzetten om jezelf continu te blijven promoten.

DJ image & branding

DJ image & branding

Zolang je alleen in je kamer blijft zitten produceren en draaien weet niemand van je bestaan. Daarom gebruiken bijna alle DJ’s social media en bijvoorbeeld een podcast show voor het opbouwen van een fanbase. Hoe kun je nu een DJ image opbouwen die bij je past en hoe kun je jouw DJ merk verder uitbouwen. We gaan samen met jou een plan maken om je goed in de markt te zetten.

Mashups maken

Mashups maken

We leren je van meerdere tracks een nieuwe track maken. Om aan de slag te gaan met het maken van mashups en remixen moet je wel weten hoe je met het programma Ableton Live om gaat. We leren je de belangrijkste functies en leggen je de basis uit. Mocht je meer willen, kun je vervolgens door gaan met de produceer opleidingen van de DDMA.

Social Media

Social Media

Het opbouwen van een fanbase is super belangrijk en het goed kunnen inzetten van social media kan een enorm verschil maken als DJ. We leggen je uit hoe je social media optimaal kan inzetten en waar je allemaal op moet letten om zo snel mogelijk een grote fanbase te creëren. 

DJ Optreden

DJ Live Gig

Hoe gaaf is het om die kick te ervaren voor het uitvoeren van een echte live gig? Hoe gaaf is het dat je al je vrienden en familie kan laten zien hoe goed jij kan draaien? Om het allemaal Corona proof te houden doen wij het met een livestream via Youtube en Twitch! We bereiden je optimaal voor om een te gekke set neer te gaan zetten. Je krijgt achteraf feedback over je optreden, over je mixing skills, de opbouw van je set en hoe je er als entertainer achter de draaitafels staat. Gewoon een unieke club ervaring!

Te Gek!

Informatie

  • Prijs: individueel € 1759
  • Aantal lesuren: 18 uur
  • Aantal DJ Live Gigs: 2 (Livestream via Youtube en Twitch van ieder een uur)
  • Lengte les: 1 à 2 uur (in overleg)
  • Lestijden/dagen in overleg
  • Vooropleiding is niet nodig om te starten
  • Studiebelasting: naast de lessen minimaal 2 uur in de week
  • Betalen in 3 termijnen is mogelijk
  • Betaling of 1e termijn dient voorafgaand aan onze dienstverlening te worden voldaan

Kun je niet wachten om te beginnen? Start vandaag nog en vul het formulier hieronder in!

De DDMA neemt zo snel mogelijk contact met je op om de eerste les in te plannen.