Wil jij de nieuwe Armin worden?

De deeltijd muziekproductie jaaropleiding waar je alle skills leert om jouw tracks naar professioneel niveau te brengen.

Unieke

methodiek

Gestructureerde en duidelijke methodiek met korte en krachtige lessen met diepgaande theorie, Waarbij er ook ruimte is voor maatwerk trajecten!

Persoonlijke begeleiding

Door de kleine klassen en de privé lessen krijgt iedereen de persoonlijke aandacht die hij of zij nodig heeft om je tracks naar professioneel niveau te brengen!

50% Snellere progressie

Door gerichte opdrachten gecombineerd met de juiste aanpak, workflow, en maatwerk zal je progressie met 50% toenemen!

Gegarandeerd resultaat

Door de gerichte huiswerk opdrachten, persoonlijke feedback, praktijk- en privé lessen, online tutorials en Q&A sessies is succes gegarandeerd!

Hoe ziet de Music Producer Jaaropleiding eruit?

DDMA Music Studio

Professionele tracks produceren?

Ben jij geïnteresseerd en op zoek naar een opleiding waar je alle skills leert over muziekproductie, muziektheorie, sound design, arrangeren, workflow, mixing, mastering, de muziek business, contracten en alle rechten waar je als artiest mee te maken krijgt? Tijdens de "Music Producer Jaaropleiding" bij de DDMA geven wij persoonlijk les in kleine klassen waardoor wij  jou de hoogst mogelijke kwaliteit kunnen bieden. Naast de klassikale lessen, zullen er verschillende top masterclasses worden gegeven door verschillende specialisten. Het mooie is dat je daarnaast ook nog eens flink wat privé en praktijklessen krijgt om je klaar te stomen voor het produceren van muziek op top niveau. Tevens krijg je toegang tot de online tutorials, de online community waar je extra verdieping en maatwerk opdrachten kunt downloaden. Worden er elke week online Q&A's georganiseerd waardoor je nooit vast loopt tijdens jouw progressie gedurende het jaar en zal je tevens geregeld contact hebben met je studieloopbaanbegeleider voor de ultieme begeleiding bij hulp en vragen.


Kortom, alles wat je nodig hebt om jouw muziek naar een hoger niveau te brengen en alle kennis en kunde krijgt om echt goede tracks te produceren, Na deze opleiding  begrijp je ook echt waar je mee bezig bent, heb je een goed gevuld muziek portfolio en weet je wat de mogelijkheden zijn binnen de muziekindustrie.

Welke leerdoelen ga je behalen tijdens de opleiding?

Geluidstheorie

Geluidstheorie

Wat is geluid en hoe werkt je gehoor.

Studio Design

Studio Design

Wat is de invloed van akoestiek en isolatie op het eindresultaat.

Studio Gear

Studio Gear

Luidsprekers, microfoons, MIDI controllers en geluidskaarten.

DAW

DAW

Het leren omgaan met je DAW (Digital Audio Workstation).

Dynamics Compleet

Dynamics

EQ, reverb, delay, compressie, sidechaining etc.

Muziektheorie Compleet

Muziektheorie

Leren hoe je muzikale ideeën om kunt zetten naar melodieën.

Productieproces

Leren hoe je een efficiënte workflow kan toepassen.

Compositie

Compositie

Leren hoe je een muzikaal idee verder kan uitwerken.

Sound Design Compleet

Sound Design

Leren hoe je je eigen sounds kunt maken met synthesizers.

Arrangeren

Hoe je een idee kan omzetten naar een volledige track.

Compositie

Producer Mindset

Leren hoe je met tegenslagen kunt omgaan tijdens je carrière.

Muziekproductie

Het leren uitwerken van je track met alle plugins en technieken.

Mixing

Leer hoe je een goede basis legt om een goede mix te maken.

Vocal recording

Vocal Recording

Leer hoe je het beste vocalen kunt opnemen of kunt samenwerken met vocalisten.

Track Remix

Remixng

Leer hoe je op een efficiënte en professionele manier een remix kunt maken.

Kicks

Kick tuning, kick synthese, alle kick & bass technieken en processing.
Templates

Templates

Het leren gebruiken van je eigen templates verhoogt je efficiëntie en maakt alles veel makkelijker.
Mastering

Mastering

Leren hoe je je track optimaal klaar kan stomen om hem te releasen bij labels.
Social Media & Muziekpromotie

Social Media & muziekpromotie

Hoe promoot je je eigen muziek en leer je op een slimme manier werken met social media ook met een beperkt budget.

Muziekbusiness

Hoe ziet de muziekbusiness en industrie in elkaar. Wat moet je als artiest weten en waar moet je allemaal op letten.

Contract & Recht

Contract check, rechten van auteurs, uitvoerenden en producenten, royalties en alle rechtsvormen.
Producer les

"Het is de missie van Dutch Dance Music Academy dat Nederland dé nummer 1 op dance muziek van de wereld blijft."

Hoe gaaf is het als jij daar een steentje aan kan bijdragen? Om dat te bereiken, maakt de DDMA het aanleren van muziekproductie leuk, toegankelijk en leren we je alle kennis, praktische vaardigheden en tools om goed te kunnen produceren in jouw stijl. Naast alle benodigde theorie vinden wij het belangrijk dat je een hands-on praktijkervaring krijgt en zullen de praktijk voorbeelden in de lessen en de opdrachten jou daarin ondersteunen.


Als je elektronische muziek wilt produceren en behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding, dan kies je voor de DDMA. Er wordt in kleine groepen les gegeven waarbij er veel persoonlijke aandacht is voor iedereen. Jouw muziek staat centraal tijdens de opleiding, ongeacht je muziekstijl. Met dit unieke lesprogramma van klassikale groepslessen, masterclasses, privé lessen, online tutorials, Q&A's en studieloopbaangesprekken werk je intensief en praktijkgericht aan het produceren van je eigen tracks.

Klantervaringen

Music Producer Opleidingen

Inschrijven voor de jaaropleiding!

Music Producer Jaaropleiding lesprogramma

Geluidstheorie

Geluidstheorie (1 les)

Leer wat geluid nou eigenlijk is, welke termen daarbij komen kijken en waarom deze termen essentieel zijn voor het produceren van muziek. Deze theorieles over geluid is noodzakelijk om in de lessen die volgen alles snel en duidelijk te kunnen uitleggen. 

Basisbeginselen als frequentie, golflengte, decibel, boventonen en subharmonischen, fase, transiënten, maskering, etc. zijn begrippen die je moet kennen als muziekproducer. Tevens is er aandacht wat er gebeurt met onze hersenen als we naar muziek luisteren. Een must om een goede sound neer te zetten als muziekproducer.

Studio design (1 les)

Wat is de invloed van de akoestiek en geluidsisolatie bij het maken van mixdowns en het produceren van je eigen dance tracks. De invloed van de akoestiek op het klinkende eindresultaat wordt door beginners enorm onderschat. De akoestiek verkleurt het geluid in hoge mate d.m.v. vroege reflecties, staande golven etc. Tevens wordt er besproken hoe de geluidsisolatie en akoestiek van een bestaande ruimte leert verbeteren. Er zal informatie worden gegeven over constructietechnieken, akoestische eigenschappen van diverse bouwmaterialen tot aan het bouwen of inrichten van een (home)studio.

Studio Gear

Studio gear (1 les)

Leer wat nou eigenlijk een goede computer setup is en welke gear je allemaal nodig hebt om goed te kunnen produceren. Je leert alles omtrent luidsprekers, microfoons, audio interfaces, MIDI controllers, synthesizers en studio hoofdtelefoons. Wat er tevens aan bod komt is de luidsprekeropstelling waardoor er een enorme verbetering in de afluistering bereikt kan worden met minimale kosten. Tenslotte zal er ook aandacht worden besteed aan het leren herkennen van vervorming, stereobeeld verschuivingen, compressie, ect. Het belang van gehoortraining is groot zodat je als muziekproducer later veel sneller in staat bent om problemen te analyseren en doeltreffend in te grijpen.

DAW (4 lessen + 1 privé les)

Als producer is je DAW jouw gereedschap waarmee je de vetste muziek kunt gaan maken. We gaan alles uitleggen hoe je het beste kunt gaan werken met jouw virtuele mixer of sequencer DAW (Digital Audio Workstation)  zoals Ableton Live. De virtuele mixer in je DAW is gewoon een imitatie van de hardware mengpanelen die je in de grote studio's terug kunt vinden. Wat aan bod komt zijn de in- en outputs, faders, routing van signalen, inserts voor gebruik van randapparatuur, aux sends, subgroepen, equalizing, stereobreedte, session view, arrangement view, MIDI, simpler / sampler, effecten, warping, drumracks, instrument racks en nog veel meer om op te noemen.

Dynamics Compleet

Dynamics & plugins (2 lessen + 1 privé)

Alles wat je moet weten over filters, EQ's, compressors, limiters, gates, expanders, modulatie effecten, delays, reverb en plugins zal worden behandeld. Hier blijft het natuurlijk niet bij, want we gaan nog veel dieper in op het gebruik en de werking van o.a. sidechaining, parallelle en multiband compressie, seriële compressie, vocoders, exciters, pitch shifters, auto-tuning, distortion, saturatie etc. Er zal aan de hand van vele praktijk voorbeelden zal alles duidelijk uitgelegd en behandeld gaan worden zodat je precies weet hoe je met deze effecten en plugins om moet gaan. Er zal aan de hand van voorbeeld instellingen en luistervoorbeelden het één en ander worden toegelicht. Hierdoor ga je precies horen wat er gebeurt en welke invloed bepaalde ingrepen hebben. Dit is essentieel om goede ingrepen te kunnen maken tijdens het produceren van je muziek. Tevens zal het goed toepassen van bepaalde technieken enorme verschillen gaan maken of je track nu wel of niet getekend gaat worden bij labels.

Digitaal Geluid & Midi

Dynamics geluid & midi (1 les)

De principes van digitaal en analoog geluid zullen uitgebreid behandeld worden. Wat is digitaal geluid nu eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen? Waar moet je op letten bij het opnemen en bij het mixen? Als je dance muziek wilt gaan produceren zijn er nog meer zaken belangrijk om te begrijpen. Er zal daarom ook aandacht geschonken worden aan het proces van A/D en D/A conversie, PCM code, bit diepte, sampling rate, jitter, aliasing, kwantiseringsfouten, dithering, wordclock synchronisatie en foutcorrectie. MIDI is de digitale taal waarmee muziek en audio apparatuur van verschillende merken kunnen communiceren en waarmee je je virtuele instrumenten kunt aansturen in je DAW.  Naast de uitleg van het MIDI protocol zullen er praktische voorbeelden worden gegeven met het toepassen en het werken met MIDI in je DAW, MIDI effecten zoals de arpeggiator etc.

Muziek Theorie Compleet

Muziektheorie (2 lessen)

Als muziekproducer moet je natuurlijk weten hoe een dance track is opgebouwd, wat akkoordenschema's zijn, hoe je een arrangement van je track kan maken en natuurlijk hoe je een bepaald ritme en groove in je nummer kan krijgen. Tijdens deze lessen zullen alle muzikale inzichten van muziektheorie bij je worden aangebracht. Zaken als maatsoort, ritme, notenschrift, harmonieleer, arrangeren, track structuur, akkoordenschema's etc. Leer je aan de hand van voorbeelden en opdrachten hoe je van een simpel idee jouw track tot een ijzersterk muzikaal thema uitbouwt. Gaan we je aanleren hoe je catchy melodieën kunt maken en krijg je tips en tricks die ervoor gaan zorgen dat je tracks interessant blijven zodat jij je kunt onderscheiden.

Compositie

Productieproces, compositie (1 les)

Door het opdelen van het productieproces in verschillende  processtappen ontstaat er meer productiviteit en ben je efficiënter, maak je meer tracks af en scheelt dat enorm veel tijd, frustratie en ergernis. De eerste fase is het uitwerken van je muzikale idee. Hoe begin je nu een nieuw project, hoe kun je dit uitwerken, hoe organiseer je je muziekprojecten, hoe creëer je overzicht en hoe kun je dit verder uitbouwen naar een volledig project. Tevens zal er gekeken worden hoe je een eigen muziekbibliotheek kan bouwen met samples, presets, channel- en Ableton racks waardoor je workflow enorm zal versnellen.

Sound Design Compleet

Sound design 

(4 lessen + 2 privé lessen + 1 masterclass)

Leer hoe je je eigen sounds kan maken en sounds kan aanpassen met de meest populaire vorm van sound design zoals subtractieve synthese. Je leert alles uit welke elementen een substractieve synthesizer is opgebouwd. Welke geluidsbronnen en verschillende oscillatoren er zijn en welke sound je daarmee kunt creëren. Hoe je vanuit deze geluidsbronnen de sound kunt filteren zodat je ongewenste frequenties van het geluid uit de oscillators kunt verwijderen. Tenslotte gaat het geluid door een amplifier, die bepaald wanneer het geluid hoorbaar is. Daarnaast zijn er vaak één of meerdere modulatie bronnen zodat een geluid niet statisch is, maar over de tijd van karakter kan veranderen. We gaan dieper in op de verschillende modulatie technieken, het gebruik van LFO's, evelopes en krijg je ervaring met de gevorderde synths zoals bijvoorbeeld Sylenth, Serum en Spire. Tenslotte is er aandacht voor het editen van preset synthesizer geluiden en leer je alles hoe een synthesizer werkt.

Arrangeren

Arrangeren (1 les)

Een goede dance track staat of breekt met een goed arrangement en heeft een enorme impact op de sound van je productie. Met een goed arrangement kan je jezelf onderscheiden t.o.v. de concurrentie. Tevens is een goed gearrangeerde dance track veel makkelijker te mixen. Naast het bekijken van vele praktijk voorbeelden van bestaande tracks zullen er een aantal praktische tips en tricks met je gedeeld worden hoe je nu jouw muzikale ideeën kan omzetten in goede arrangementen. Hoe je referentie tracks kunt gebruiken als inspiratie waarbij je veel kan leren hoe muzikale structuren in elkaar steken.

Producer mindset

Producer mindset (1 les)

Wat vele muziekproducers onderschatten is de mentale weerbaarheid die je moet hebben als muziekproducer. Het produceren van elektronische muziek is namelijk niet makkelijk en is het voor veel beginnende muziekproducers veel complexer dan ze aanvankelijk dachten. Het is enorm overweldigend en de mogelijkheden lijken eindeloos. De software is ontmoedigend, het proces is een mysterie en het lijkt alsof er een oneindig aantal keuzes zijn voor het gebruik van een plugin per situatie. Laat staan dat je snapt hoe je nu precies begint met het maken van muziek. Muziek produceren zonder kennis, kunde en een gestructureerd productieproces, leidt tot moedeloosheid en ergernis. Laat staan dat je door de vele uren die je in een track hebt zitten dan alsnog bij verschillende labels krijgt te horen dat je track niet goed genoeg is. Als ervaringsdeskundige weet ik precies hoe lastig het is en weet ik als geen ander hoe het voelt als je worstelt met dit soort zaken. Daarom besteden we bij de DDMA hier de nodige aandacht aan om jou nog beter te kunnen begeleiden.

Muziekproductie EMP 

(4 lessen + 3 privé lessen + 2 masterclasses)

In deze lessen gaan we aan de hand van bestaande projecten van begin tot eind alle technieken, tips en tricks die belangrijk zijn voor een goede dance track behandelen. Er zal naar de opbouw van een project worden gekeken, keuze van toegepaste samples, libraries, tuning van componenten in de juiste toonsoort, layering, sidechaining en ducking technieken. De indeling van het stereobeeld, mix technieken en alles om je tracks professioneel te laten klinken. Dit zijn de lessen waar je super veel motiverende en inspirerende kennis zult opdoen om enorme progressie te boeken met je eigen muziekproducties. Hierdoor krijg je een goed beeld hoe je je eindopdracht kunt gaan aanpakken. In deze lessen zul je veel herkenning en zichten krijgen wat betreft hit producties "oh doen ze dat zo!". Er zal ook ruime aandacht worden besteed aan bijvoorbeeld de sample keuze en libraries, tuning, layering, subkicks, subharmonischen, sidechaining, ducking technieken, mix technieken en nog veel meer!

Kick synthesizer

Kicks (2 masterclasses)

De kick is het essentiële onderdeel van dance muziek. Hoe maak je een krachtige kick? Hoe maak je zelf kicks d.m.v. een kick synthesizer? Hoe kun je kicks layeren en waar moet je dan precies allemaal op letten? In deze les zal op veel van jullie vragen antwoord worden gegeven en gaan we echt de diepte in hoe je dit het beste kan doen en hoe je hierin onderscheid kunt maken in jouw eigen dance producties! Ook hier weer zullen er verschillende  praktijkvoorbeelden worden gegeven waardoor je een goed beeld krijgt hoe je bepaalde zaken kunt aanpakken.

Vocal recording (1 les)

In veel dance tracks zitten vocalen verwerkt. Dit zorgt ervoor dat er enorm veel emotie en gevoel in je muziek komt te zitten. Maar hoe neem je nu je eigen vocalen op? Hoe kun je het beste samenwerken met een vocalist? Waar moet je allemaal op letten? Hoe voorkom je vroege reflecties bij het opnemen van je vocalen? Welke microfoon kun je het beste gebruiken? Welke processing pas je toe op de droog opgenomen zang? Hoe kun je de vocalen naar een ongekende hoogte brengen zodat de tekst super goed tot zijn recht komt? Dit alles leer je in deze gave les!

Mixing Compleet

Mixing 

(3 lessen + 2 privé lessen + 1 masterclass)

Leer hoe je het beste en gestructureerd een mix aan kunt pakken. Hoe je het beste om kan gaan met het driedimensionaal plaatsen van de verschillende sounds en elementen in de mix. Hoe je het beste een mix kunt balanceren. Hoe je veel voorkomende problemen (zoals maskering van geluiden), het verwijderen van overspraak en stoor signalen kunt oplossen. Automatisering is een essentieel onderdeel van het mixen en in de les zal er worden gekeken hoe je creatief om kunt gaan tijdens het mixen. Tevens zal er aandacht worden besteed hoe je je mix het beste kan indelen qua frequenties in het frequentiespectrum en zullen we op basis van de imaging techniek alle sounds en elementen goed in het stereobeeld leren plaatsen. Wat je verder gaat leren is hoe je losse geluiden in je track tot een goed klinkend geheel kunt mixen. Daarvoor is het nodig dat je EQ, panning, compressie, galm en delay op een bewuste manier leert gebruiken. Tenslotte zal er aandacht zijn voor het concept en thema van je dance track en de samenhang daarvan. Naast alle techniek is er bij deze lessen veel aandacht voor de muzikaliteit die er bij mixen komt kijken. Je moet immers een goed verhaal vertellen aan de luisteraar. Hoe je dat doet komt aan bod tijdens deze mixing lessen. 

Muziekproductie Templates

Muziekproductie templates (1 les)

Een goede workflow is essentieel bij het prettig en effectief werken met je DAW (Digital Audio Workstation) zoals Ableton Live. Als je vaker bepaalde instellingen gebruikt kun je het beste gaan werken met een template waarbij alle standaard instellingen en effecten worden opgeslagen. Een template is een sjabloon waarmee je jouw DAW helemaal naar je eigen eisen en wensen kunt gaan inrichten. Het is natuurlijk niet wenselijk om je DAW te openen en steeds weer dezelfde nieuwe kanalen aan te moeten maken en tal van effecten en processing plugins opnieuw te moeten inladen bij het produceren van een nieuwe track. Dat kost natuurlijk een hoop tijd die je liever in het produceren of mixen van muziek wilt investeren. In deze les geven we je één van de vele manieren om je eigen template(s) in te gaan richten. Het gaat hier dus om een praktische manier van werken, die wellicht de basis vormt voor jouw uiteindelijke workflow.
Mastering

Mastering 

(1 les + 1 privé les + 2 masterclasses)

Iedereen is het erover eens dat mastering essentieel is voor een professioneel klinkende dance track. Maar wat houdt het precies in? Je ontdekt wat er wel en niet mogelijk is in mastering en maak je kennis met veelgebruikte mastering technieken. Tevens wordt er aandacht besteed aan de luistervaardigheid en over de verschillende compressietechnieken. Ga je de frequentiebalans checken, leer je de juiste ingrepen toepassen, leer je hoe je level- en klankcorrecties kunt toepassen en hoe je ruis- en tikken uit je dance tracks verwijderd. Hiermee creëer je enorme kwaliteitsverbetering en ga je ervaren wat er met mastering bereikt kan worden. Na afloop van deze lessen zal je een duidelijke verbetering in je mixen en masters ervaren en ben je in staat om een professionele mastering engineer aan te sturen.
Social Media & Muziekpromotie

Social media & muziekpromotie 

(1 masterclass)

Als je een track klaar hebt kan een goede social media campagne je track maken of breken. Want tracks releasen zonder dat er buzz ontstaat zal er weinig met jouw muziek gaan gebeuren. Wat is er nu belangrijk en welke stappen moet je gaan uitvoeren om een succesvolle social media campagne uit te voeren? In hoeverre heb je tegenwoordig nog een label nodig? Is het mogelijk om zelf een track succesvol in de markt te zetten? Is het moeilijk om zelf een label op te zetten en welke stappen zijn daarvoor nodig? Hoe werkt social media nu precies? Welke kanalen kan ik het beste gebruiken? Op welke manier kan ik social media optimaal inzetten om een grotere fanbase te creëren? Of om aandacht te krijgen van grotere artiesten en of labels. Misschien wel de belangrijkste reden waardoor een kwalitatief goede track in eigen beheer toch niet van de grond komt, is het totaal ontbreken van een plan qua marketing en promotie. In deze les laten we zien hoe je het beste om kunt gaan met social media en hoe de social media algoritmes van Facebook, Instagram, Youtube, TikTok en Twitter werken.

Muziekbusiness

Muziek business (1 masterclass)

Op het moment dat je vette en goede tracks kunt produceren, staat de volgende uitdaging voor je klaar. Hoe kom je binnen bij gewenste labels en hoe kun je geld verdienen met je producties. Daarbij komen veel zaken kijken, zoals het netwerken met artiesten, het registreren van auteursrechten, het releasen van muziek, het verzinnen van een marketingstrategie en het tekenen van verschillende contracten. De muziekindustrie is soms echt een slangenkuil en zit vol met allerlei zakenmensen die niets anders willen dan over jouw rug geld verdienen. Om je mannetje te staan, is het belangrijk dat je kennis hebt van de muziekindustrie en muziek business zodat je weet hoe je jezelf beschermt tegen de valkuilen en waar je precies allemaal op moet letten qua contracten etc. Erg interessante les die voor iedereen enorm belangrijk is.
Contract & Recht

Contract & recht (1 masterclass)

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Muziekrechten, auteursrecht of copyright en misschien ook wel van naburige of masterrechten. Misschien heb je zelfs al eens wat muziek uitgebracht. Maar hoe zit het nou precies en wat kun je ermee? In deze les zal je alles te weten gaan komen over contracten, hoe je artiestennaam kunt beschermen, wat de rechten van auteurs, uitvoerenden en producenten zijn. Wat de verschillen zijn tussen mechanisch- en uitvoerend recht. Hoe je het beste de royalties en percentages kunt verdelen als je samen gaat werken met andere producers of vocalisten zodat er nooit onenigheid zal ontstaan. Als je weet wat je rechten zijn kun je een hoop problemen voorkomen en weet je hoe je slimme deals kunt maken. Wat de juridische valkuilen zijn en waar je goed op moet letten bij contracten. Wie wat regelt en wat de werkzaamheden en verschillen zijn tussen platenmaatschappijen, muziekuitgevers, distributeurs en waarom je moet aansluiten bij Buma / Stemra en Sena.

Producer certificaat behaald

Eindresultaat

Na alle intensieve voorgaande lessen, masterclasses, privé lessen, de vele praktijkopdrachten, de online tutorials en alle Q&A sessies ben je in staat om je tracks op professioneel niveau uit te brengen!


 • Heb je alle technische en muzikale kennis gekregen om muziek te produceren waar jij helemaal op kickt. 
 • Weet je hoe je met je DAW om moet gaan. 
 • Hoe je efficiënt je muziekprojecten kunt aanpakken.
 • Hoe je je eigen geavanceerde sounds kunt maken.
 • Hoe een efficiënt productieproces eruit ziet. 
 • Heb je een eigen muziekportfolio om naar labels toe te gaan.
 • Heb je een muzikaal netwerk opgebouwd.
 • Weet je hoe jij je als artiest moet onderscheiden.
 • Weet je  hoe de muziekbusiness werkt. 
 • En zo kunnen we nog wel even doorgaan....;-)

Je leert dus alles om jouw producties tot een succes te maken en hoe jij die naar professioneel niveau weet te tillen. Het gemiddelde van alle praktijkopdrachten, het schriftelijk examen en de producer eindopdracht zullen als eindbeoordeling van de opleiding dienen. Als je de opleiding met succes weet te doorlopen krijg je tevens een diploma die officieel als kort beroepsopleiding staat geregistreerd.

Wat anderen over de DDMA zeggen!

Tijdens de opleiding heb ik naast alle basis begrippen van het produceren van muziek, heel veel nieuwe dingen geleerd op het gebied van audio processing, effecten, mixing en mastering. Hierdoor zijn mijn producties enorm verbetert en heb ik enorm veel inzichten gekregen waarom ik steeds vast liep in mijn huidige projecten. Door de enorm goede feedback op de tracks die ik al had uitgebracht, heb ik erg veel verbeterpunten en praktische tools gekregen om mijn producties professioneler te laten klinken. Door de opleiding heb ik een enorm goede kennis gekregen van het produceren van professionele tracks en het gaf mij heel erg veel motivatie om verder te gaan met mijn muziek carrière. Mijn productieproces en workflow zijn enorm verbetert en door alle nieuwe kennis die ik heb opgedaan ervaar veel meer plezier tijdens het maken van muziek. Maak ik sneller muziek af en breng ik steeds weer nieuwe muziek uit op verschillende mooie en te gekke labels! De DDMA is echt een geweldige opleiding.

Auke producer

Auke van der Baan

Ik ben ruim 25 jaar werkzaam als (hoofd)geluidstechnicus binnen radio en tv en had van te voren mijn twijfels over de essentie van hedendaagse dancemuziek. Hoe begin ik aan een project en wat is een efficiënte workflow tijdens het productieproces. Tijdens de lessen heb ik geleerd hoe ik gestructureerd een track kan produceren met een goede workflow. Hoe ik alle elementen van de multi-track het beste kan plaatsen in het frequentiespectrum en 3D ruimte en hoe ik dit technisch kan oplossen. Tenslotte heb ik geleerd hoe ik vanuit het creatieve proces de track verder uitwerk naar een compleet arrangement. De lessen hebben ervoor gezorgd dat ik de juiste kennis heb gekregen om een dance track te kunnen produceren. Hoe ik een muzikaal idee op een efficiënte manier kan uitwerken naar een volledig uitgewerkte dance track. De persoonlijke begeleiding, de opdrachten en de unieke methodiek zijn echt enorm onderscheidend! Aanrader voor iedereen die professioneel tracks wil produceren!

Dick Klabbers - DKStudio

Na veel tijd en effort te investeren om Producer te worden door de Producer Opleiding te volgen is het eindelijk gelukt en heb ik een aantal tracks klaar! Wauw echt super bedankt voor al je hulp met het finetunen en de lessen die ik geleerd heb de afgelopen maanden! Echt Super! Joost van Dreumel heel erg bedankt voor al je hulp, super tof dat jij hiervoor ook tijd wilde en kon vrijmaken, als beginnend producer heb ik dat ook echt nodig gehad. Super 

dat ik met mocht samenwerken en blij met het eindresultaat! De tracks met mijn geheel eigen en vette sound zijn nu helemaal klaar om  tijdens mijn sets te laten horen! Zo super blij en dankbaar! De DDMA kan ik echt aan iedereen aanraden als je wilt doorbreken als DJ / Producer! De opleidingen hebben zoveel inhoud, leveren zoveel waarde en de samenwerking met Joost maakt echt het verschil. De persoonlijke begeleiding en de kennis die hij overdraagt is gewoon echt niet normaal! Nogmaals super bedankt!  

Michiel Twigt - DJ /Producer Michael Mess

Helemaal te gek!

Informatie

 • Prijs: €4997 (Nog 1 plek beschikbaar)
 • Er zijn 2 instroommomenten per jaar, namelijk in september en februari.
 • Je betaald een eerste aanbetaling van € 1097 en vervolgens zullen er 13 maandelijkse termijnen van kracht zijn! De 1e termijn zal starten per 1 september / 1 februari en deze zal doorlopen tot en met 1 september / 1 februari van het volgende jaar. Het maandelijkse termijnbedrag komt hierdoor op €300 per maand. Hierdoor wordt het voor jou als deelnemer super aantrekkelijk en toegankelijk.
 • Als ondernemer kun je gebruik maken van de Werktuig PPO subsidie (tot € 2000,-). Bekijk werktuigppo.nl voor meer informatie over de subsidie en hoe je deze aan kunt vragen
 • Deelname is verzekerd, nadat je een bevestiging van inschrijving hebt ontvangen én de aanbetaling van het inschrijfgeld is voldaan. Let op, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.
 • Aantal groepslessen: 25 klassikale lessen van 3 uur.
 • Aantal masterclasses: 13 klassikale masterclasses van 3 uur.
 • Aantal privélessen: 20 uur aan privélessen.
 • Je krijgt les van verschillende top Music Producers.
 • We kijken verder dan alleen muziek en vinden het belangrijk dat je naast goede tracks ook voorbereid wordt voor na je opleiding door coaching op het menselijke aspect en de ingangen krijgt bij managementbureaus die je verder helpen in de muziek business. 
 • Verschillende online tutorials in de online community.
 • Levenslange toegang tot de online community ook met de speciale DDMA app.
 • Q&A's sessies.
 • Geregeld persoonlijk contact met je studieloopbaanbegeleider.
 • Lestijden: klassikale lessen en masterclasses op de maandag- of woensdagavond van 19:00 - 22:00 uur.
 • Start opleiding: 4 september 2024.
 • Maximaal aantal studenten: 20

 • Locatie klassikale lessen en masterclasses: Technovium Nijmegen, Heyendaalseweg 98 te Nijmegen (recht tegenover station Heyendaal Nijmegen in het gebouw van ROC Nijmegen).

 • Locatie privé lessen: DDMA studio, Saltshof 3069 te Wijchen.

 • Persoonlijke begeleiding, theorienaslagwerk, wekelijkse opdrachten, praktijk opdrachten, online tutorials, Q&A's etc..

 • Maatwerk mogelijk doordat we kleinschalig zijn.

 • Bij inschrijving 1 jaar lang recht op studentenkorting, dat kan oplopen tot wel 50%, bij aanschaf van hard- en software bij één van onze partners.

 • Studiebelasting: houdt naast de lessen minimaal 4 uur per week vrij om aan je huiswerk te werken.

 • Wat heb je minimaal nodig: laptop, DAW software naar keuze (liefst Ableton Live), een koptelefoon en een gedreven mindset ;-).

 • Toegankelijk voor alle populaire muziekstijlen en genres.

Interesse? Meld je aan voor de opleiding die je leven gaat veranderen!

De DDMA neemt zo snel mogelijk contact met je op om je aanmelding te bevestigen.