arrow_drop_up arrow_drop_down

Wil jij de nieuwe Armin worden?

Muziekproductie opleidingen waar je alle skills leert om jouw tracks naar professioneel niveau te brengen.

Professionele

Vakkennis

Persoonlijke

Begeleiding

Gegarandeerd

Resultaat

Geluidstheorie

Geluidstheorie

Wat is geluid en hoe werkt je gehoor

Studio Design

Studio Design

Wat is de invloed van akoestiek en isolatie op het eindresultaat

Studio Gear

Studio Gear

Luidsprekers, microfoons, MIDI controllers en geluidskaarten

DAW

DAW

Het leren omgaan met je DAW (Digital Audio Workstation)

Dynamics Compleet

Dynamics Compleet

EQ, reverb, delay, compressie, sidechaining

Muziektheorie Compleet

Muziektheorie Compleet

Leren hoe je muzikale ideeën om kunt zetten naar melodieën

Mixing Compleet

Mixing Compleet

Leer hoe je een goede basis legt om een goede mix te maken.

Compositie

Compositie

Leren hoe je een muzikaal idee verder kan uitwerken

Sound Design Compleet

Sound Design Compleet

Leren hoe je je eigen sounds kunt maken met digitale synths

Productieproces

Productieproces

Integreren van je raw sounds naar een samenhangend geheel

Arrangeren

Arrangeren

Hoe je een idee kan omzetten naar een volledige track

Muziekproductie Compleet

Muziekproductie Compleet

Het leren uitwerken van je track met alle plugins en technieken

Kicks

Kicks

Kick tuning, kick synthese en alle kick & bass technieken en processing
Templates

Templates

Het leren gebruiken van je eigen templates verhoogt je efficiëntie en maak alles veel makkelijker
Mastering

Mastering

Leren hoe je je track optimaal klaar kan stomen om hem te releasen voor alle labels
Social Media & Muziekpromotie

Social Media & Muziekpromotie

Hoe promoot je je eigen muziek en leer op een slimme manier werken met social media ook met een beperkt budget
Muziekbusiness

Muziekbusiness

Hoe ziet de muziekbusiness en industrie in elkaar. Wat moet je als artiest weten en waar moet je allemaal op letten.
Contract & Recht

Contract & Recht

Contract check, rechten van auteurs, uitvoerenden en producenten, royalties en alle rechtsvormen

"Het is de missie van Dutch Dance Music Academy dat Nederland dé nummer 1 op dance muziek van de wereld blijft."

Hoe gaaf is het als jij daar een steentje aan kan bijdragen? Om dat te bereiken, maakt de DDMA het aanleren van muziekproductie leuk, toegankelijk en leren we je alle kennis, praktische vaardigheden en tools om goed te kunnen produceren in jouw stijl. Naast alle benodigde theorie vinden wij het belangrijk dat je een hands-on praktijkervaring krijgt en zullen de praktijk voorbeelden in de lessen en de opdrachten jou daarin ondersteunen.


Als je elektronische muziek wilt produceren en behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding, dan kies je voor de DDMA. Er wordt in kleine groepen les gegeven waarbij er veel persoonlijke aandacht is voor iedereen. Jouw muziek staat centraal tijdens de opleiding, ongeacht je muziekstijl. Met dit unieke lesprogramma van klassikale groepslessen werk je intensief en praktijkgericht aan het produceren van je eigen tracks.

Wat anderen over de DDMA zeggen!

Tijdens de lessen heb ik naast alle basisbegrippen van het produceren van muziek, heel veel nieuwe dingen geleerd op het gebied van audio processing, effecten en mixing. Hierdoor zijn mijn producties enorm verbetert en heb ik enorm veel inzichten gekregen waarom ik steeds vast liep in mijn huidige projecten. Door de enorm goede feedback op de nummers die ik al had uitgebracht, heb ik erg veel verbeterpunten en praktische tools gekregen om mijn producties professioneler te laten klinken. Door de lessen heb ik een enorm goede basis kennis gekregen en het gaf mij heel erg veel motivatie om verder te gaan met het produceren van muziek. Mijn productieproces is enorm verbetert en door alle nieuwe kennis die ik heb opgedaan ervaar veel meer plezier tijdens het maken van muziek!

Auke van der Baan

Ik ben ruim 25 jaar werkzaam als (hoofd)geluidstechnicus binnen radio en tv en had van te voren mijn twijfels over de essentie van hedendaagse dancemuziek. Hoe begin ik aan een project en wat is een efficiënte workflow tijdens het productieproces. Tijdens de lessen heb ik geleerd hoe ik gestructureerd een track kan produceren met een goede workflow. Hoe ik alle elementen van de multi-track het beste kan plaatsen in het frequentiespectrum en hoe ik dit technisch kan oplossen. Tenslotte hoe ik vanuit het creatieve proces de track verder uit werk naar een compleet arrangement. De lessen hebben ervoor gezorgd dat ik de juiste kennis heb gekregen om een dance track te kunnen produceren en hoe ik muzikaal idee op een efficiënte manier kan uitwerken naar een volledig uitgewerkte dance track.

Dick Klabbers - DKStudio

In de Producer Groepsopleiding VIP leer je

Geluidstheorie

Geluidstheorie

Leer wat geluid nou eigenlijk is, welke termen daarbij komen kijken en waarom deze termen essentieel zijn voor het produceren van muziek. Deze theorieles over geluid is noodzakelijk om in de lessen die volgen zaken snel en duidelijk te kunnen uitleggen. 

Basisbeginselen als frequentie, golflengte, decibel, boventonen en subharmonischen, fase, transienten, maskering, etc. zijn begrippen die je moet kennen als producer. Tevens is er aandacht wat er gebeurt met onze hersenen als we naar muziek luisteren. Een must om een goede sound neer te zetten als producer.

Studio Design

Studio Design

Wat is de invloed van de akoestiek en geluidsisolatie bij opnames en mixdowns van multi-tracks. De invloed van de akoestiek op het klinkende eindresultaat wordt door beginners enorm onderschat. De akoestiek verkleurt het geluid in hoge mate d.m.v. fenomenen als vroege reflecties, staande golven etc. Tevens wordt er besproken hoe de geluidsisolatie en akoestiek van een bestaande ruimte te kunnen verbeteren. Er zal informatie worden gegeven over constructietechnieken, akoestische eigenschappen van diverse bouwmaterialen tot aan het bouwen of inrichten van een (home)studio.

Studio Gear

Studio Gear

Leer wat nou eigenlijk een goede computer setup is en welke gear je allemaal nodig hebt om goed te kunnen produceren. Je leert alles omtrent luidsprekers, microfoons, geluidskaarten en MIDI controllers. Wat er tevens aan bod komt is de luidsprekeropstelling waardoor er een enorme verbetering in de afluistering bereikt kan worden met minimale kosten. Tenslotte zal er ook aandacht worden besteed aan het leren herkennen van vervorming, stereobeeld verschuivingen, compressie, ect. Het belang van gehoortraining is groot zodat je als producer later veel sneller in staat bent om problemen te analyseren en doeltreffend in te grijpen.

DAW

DAW

Als producer is je DAW jouw gereedschap waarmee je de mooiste muziek kunt gaan maken. We gaan de basisbegrippen uitleggen die we nodig hebben bij het werken met de virtuele mixers / sequencers zoals Ableton, Logic Pro X, Cubase, FL Studio etc. De virtuele mixer in je DAW is gewoon een imitatie van de hardware mengpanelen die je in de grote studio's terug kunt vinden. We leggen ze naast elkaar zodat de virtuele mixer in de DAW software alleen maar duidelijker wordt. Wat aan bod komt zijn in- en outputs, fader, routing van signalen, inserts, aux sends voor gebruik randapparatuur, subgroepen, equalizing, stereobreedte etc. Denk niet dat als je met de DAW software overweg kan gaan, je gelijk goede muziek of mixen gaat maken. Dit zal de komende lessen verder uitgelegd gaan worden.

Ableton / FL Studio / Logic Pro X / Cubase

Ableton / FL Studio / Logic Pro X / Cubase

Tijdens deze les zal Ableton uitgebreid uitgelegd gaan worden. Mocht je een andere DAW software willen gaan gebruiken, geen probleem. In de online community zal er voor Logic Pro X, FL Studio en Cubase een uitgebreide video handleiding komen te staan. De functionaliteit van deze pakketten is grotendeels identiek, de verschillen zitten vooral in de user interface. Het is van essentieel belang dat je de DAW software goed leert kennen zodat je weet hoe je ermee om moet gaan. Anders loop je snel vast met vele frustraties en gaat snel het plezier er vanaf.

Dynamics Compleet

Dynamics Compleet

Alles wat je moet weten over filters, EQ's, compressors, limiters, gates, expanders, modulatie effecten, delays, galm en plug-ins zullen worden behandeld tijdens deze lessen. Hier blijft het niet bij, want we gaan nog veel dieper in op het gebruik en de werking van o.a. sidechaining, parallelle en multiband compressie, vocoders, exciters, pitch shifters, auto-tuning, distortion etc. Er zal aan de hand van vele praktijk voorbeelden alles duidelijk uitgelegd en behandeld gaan worden zodat je precies weet hoe je met deze randapparatuur en plug-ins om moet gaan. Er zal aan de hand van voorbeeld instellingen en luistervoorbeelden het één-en-ander worden toegelicht zodat je precies hoort wat er gebeurt en welke invloed bepaalde ingrepen hebben. Dit is essentieel om goede ingrepen te kunnen maken tijdens het produceren van je muziek. Tevens zal het goed toepassen van bepaalde technieken enorme verschillen gaan maken of je track nu wel of niet getekend gaat worden bij labels.

Digitaal Geluid & Midi

Digitaal Geluid & Midi

De principes van digitaal en analoog geluid zullen uitgebreid behandeld worden. Wat is digitaal geluid nu eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen? Waar moet je op letten bij het opnemen en afmixen? Als je dance muziek wilt gaan produceren zijn er nog meer zaken belangrijk om te begrijpen. Er zal daarom ook aandacht geschonken worden aan het proces van A/D en D/A conversie, PCM code, bit diepte, sampling rate, jitter, aliasing, kwantiseringsfouten, dithering, wordclock synchronisatie en foutcorrectie. MIDI is de digitale taal waarmee muziek en audio-apparatuur van verschillende merken kunnen communiceren en waarmee je je virtuele instrumenten kunt aansturen in je DAW.  Naast uitleg van het MIDI-protocol zullen er praktische voorbeelden worden gegeven met het toepassen en het werken met MIDI in je DAW, MIDI effecten zoals de arpeggiator etc.

Muziek Theorie Compleet

Muziektheorie Compleet

Als producer ook moet je natuurlijk weten hoe een song is opgebouwd, wat akkoordenschema's zijn, hoe je een arrangement van je track kan maken en natuurlijk hoe je een bepaald ritme en groove in je nummer kan krijgen. Tijdens deze lessen zullen alle muzikale inzichten van de muziekleer bij worden gebracht. Zaken als maatsoort, ritme, notenschrift, harmonieleer, arrangeren, liedstructuur, akkoordenschema's etc. Tevens zal er met een scherp oog gekeken worden wat belangrijk is voor het maken van elektronische muziek. Leer je aan de hand van voorbeelden en opdrachten hoe je een simpel idee tot een ijzersterk muzikaal thema uitbouwt. Naast een hoop nieuwe akkoorden krijg je tips en tricks die ervoor zorgen dat je tracks interessant blijven en hoe jij je kunt onderscheiden. Na de les begrijp je hoe je gevorderde akkoorden progressies kunt maken die je terughoort in veel bekende tracks. Ook ben je in staat om binnen korte tijd een sterke hook toe te voegen die ondersteund wordt door krachtige drums en bass.

Drums / Ritmes & Groove

Drums / Ritmes & Groove

Om je muziek dansbaar te maken dien je alles te weten over ritme en vooral over de groove. De groove is het sexy deel van je song. We gaan vele malen verder dan de muziektheorie van maten, noten etc. die we hebben behandeld. Waarom klinkt jouw beat na enkele maten al eentonig terwijl het ritme van jouw favoriete DJ / Producer minutenlang kan boeien? Dit komt een groot deel door de processing, technieken en trucs die je toepast. Het niet even simpel een beat / groove produceren, want er zit veel meer achter dan je verwacht om een goed strak ritme en groove te maken. Er zal weer d.m.v. praktijkvoorbeelden gewerkt worden waardoor je een goed beeld krijgt hoe je bepaalde zaken kunt aanpakken en waardoor jouw publiek bijna eindeloos op de groove kan blijven bewegen zonder dat verveling toeslaat.
Mixing Compleet

Mixing Compleet

Leer hoe je het beste en gestructureerd een mix aan kan pakken. 

Hoe je om kan gaan met het driedimensionaal plaatsen van de verschillende geluidsbronnen in de mix, het balanceren van een mix, het oplossen van veel voorkomende problemen (zoals maskering van geluiden) en het verwijderen van overspraak en stoor signalen. Daarbij zal er ook gekeken worden naar het creatief omgaan van automatisering in de mix. Zal er ook gekeken worden naar hoe je je mix kan indelen op frequentie en zullen we op basis van de imaging techniek alle sounds goed in het stereobeeld leren plaatsen. Wat je verder gaat leren is om de losse geluiden in je track tot een goed klinkend geheel te mixen. Daarvoor is het nodig dat je EQ, panning, compressie en galm op een bewuste manier leert gebruiken. Waar we tevens ook aandacht aan besteden is het vertalen van de mix. Tenslotte zal er aandacht zijn voor het concept van de song en de samenhang. Naast alle techniek is er bij deze les veel aandacht voor de muzikaliteit die er bij mixen komt kijken. Voor je een mix kan beginnen, moet je eerst weten waar de song om draait en hoe je het gaat aanpakken om dit zo goed mogelijk te communiceren naar de luisteraar toe. Hierbij is muzikaal inzicht tijdens het mixen onontbeerlijk. Als de mix eenmaal in balans is, dan is het tijd voor de mastering.

Compositie

Compositie

Door het opdelen van het productieproces in verschillende processen ontstaat er meer productiviteit ben je efficiënter, maak je meer tracks af en scheelt dat enorm veel tijd en ergernis. De eerste fase is het uitwerken van je muzikale idee. Hoe begin je nu een nieuw project, hoe kun je dit uitwerken, hoe organiseer je je muziek projecten, hoe creëer je overzicht en hoe kun je dit verder uitbouwen naar een volledig project. Tevens zal er gekeken worden hoe je een eigen library kan bouwen met samples en channel strips waardoor je workflow enorm zal versnellen. Dit zal je in de toekomst enorm veel tijd en frustratie schelen.

Sound Design Compleet

Sound Design Compleet

Leer hoe je je eigen sounds kan maken en sounds kan aanpassen  met de meest populaire vorm subtractieve synthese. Je leert alles uit welke elementen een substractieve synthesizer is opgebouwd. Welke geluidsbronnen, de verschillende oscillatoren die er gekozen kunnen worden. Hoe vanuit deze geluidsbronnen gefilterd kan worden waarin ongewenste frequenties van het geluid uit de oscillators kan worden verwijderd. Tenslotte gaat het geluid door een amplifier, die bepaald wanneer het geluid hoorbaar is. Daarnaast zijn er vaak één of meerdere modulatie bronnen aanwezig. Deze zorgen er voor dat een geluid niet statisch is, maar over de tijd van karakter kan veranderen. We gaan dieper in op de verschillende modulatie technieken, het gebruik van LFO's, evelopes en krijg je ervaring met de gevorderde synths zoals bijvoorbeeld Sylenth, Serum en Spire. Tenslotte is er aandacht voor het editen van synth geluiden. Dit is het geheim van veel onnavolgbare synth geluiden die je in moderne genres hoort.

Production

Production

Tijdens het productie proces zal er gekeken worden naar hoe je alle muzikale ideeën en alle sounds met elkaar kan integreren en hoe je daar een samenhangend geheel van kan maken. Hoe je op een slimme manier tracks kan groeperen waardoor je overzicht creeërt, waardoor je makkelijker sounds kan layeren met elkaar en alles beter in het frequentiespectrum past. In deze fase is het niet de bedoeling dat er een totale mixdown wordt verricht. Het is juist de bedoeling om alle sounds te balanceren en te integreren met elkaar. Als je de juiste samples en synths hebt gebruikt is het de bedoeling om alles te integreren met elkaar waardoor je vervolgens een goed arrangement kan gaan creëren.

Arrangeren

Arrangeren

Een goede track staat of breekt met een goed arrangement en heeft een enorme impact op de sound van je productie. Met een goed arrangement kan je jezelf onderscheiden t.o.v. de concurentie. Tevens is een goed gearrangeerde song veel makkelijker te mixen. Naast het bekijken van vele praktijk voorbeelden van bestaande nummers zullen er een aantal praktische tips en tricks met je gedeeld worden hoe je nu jouw muzikale ideeën kan omzetten in goede arrangementen. Hoe je referentie tracks kunt gebruiken als inspiratie waarbij je veel kan leren hoe muzikale structuren in elkaar steken.

Muziekproductie Compleet

Muziekproductie Compleet

In deze les zal er een bestaand project van begin tot eind met alle technieken, tips en tricks die belangrijk zijn voor een goede dance track behandeld worden. Er zal naar de opbouw van een project worden gekeken, keuze van toegepaste samples, libraries, tuning van componenten in de juiste toonsoort, layering, sidechaining en ducking technieken. De indeling van het stereobeeld, mixtechnieken en alles om je tracks professioneel te laten klinken. Al met al super motiverende en inspirerende les om enorme progressie te boeken met je eigen muziekproducties. Hierdoor krijg je een goed beeld hoe je je eindopdracht kunt gaan aanpakken.

Muziekproductie Geheimen

Muziekproductie Geheimen

In deze les zal er veel herkenning zijn wat betreft hit producties "oh doen ze dat zo!". Alle trucs die belangrijk zijn voor moderne muziekproducties en nog niet behandeld zijn volgen nu. Ook ruim aandacht natuurlijk voor bijvoorbeeld samplekeuze en libraries, tuning, layering, subkicks, subharmonischen, sidechaining, ducking technieken, mixtechnieken om de kick vet en duidelijk in te mixen. Voor de rest veel nuttige info en gouden tips voor iedereen die in een moderne muziekstijl werkt, zoals bijvoorbeeld hiphop, hardstyle, house, dance, trance, techno etc.
Muziekproductie Templates

Muziekproductie Templates

Een goede workflow is essentieel in het prettig en effectief werken met een DAW. Als je vaker bepaalde instellingen gebruikt kun je een template opslaan die standaard laadt als je het programma opent. Een template – oftewel sjabloon – wil zeggen dat je jouw DAW helemaal naar je eigen wensen kan inrichten. Het is natuurlijk niet wenselijk om je DAW te openen en steeds weer dezelfde nieuwe sporen te moeten aanmaken en tal van processors en effecten steeds maar weer opnieuw moet inladen. Dat kost natuurlijk een hoop tijd die je liever in het produceren of mixen van muziek wilt investeren! In deze les geven we je een van de vele manieren om je eigen template in te richten. Het gaat hier dus om een praktische manier van werken, die wellicht de basis vormt voor jouw uiteindelijke workflow.
Mastering

Mastering

Iedereen is het erover eens dat mastering essentieel is voor professioneel klinkende tracks, maar wat houdt het precies in? Je ontdekt wat er wel en niet mogelijk is in mastering, en maakt kennis met veelgebruikte mastering technieken. Wordt er aandacht besteed aan luistervaardigheid en over de verschillende compressietechnieken. Tevens ga je leren hoe je level- en klankcorrectie kan toepassen en hoe je ruis- en tikken verwijdert uit je track. Verbazing alom bij deze les, als de studenten de kwaliteitsverbetering ervaren, die bij mastering bereikt kan worden. Na afloop van deze les zul je een duidelijke verbetering in je mixen en masters ervaren en ben je in staat om een professionele masteraar aan te sturen.
Social Media & Muziekpromotie

Social Media & Muziekpromotie

In hoeverre heb je tegenwoordig nog een platenmaatschappij nodig? Is het mogelijk zelf een track succesvol in de markt te zetten? Hoe kan ik zelf een label opzetten en welke stappen zijn daarvoor nodig? Hoe werkt social media en op welke manier kan ik dit optimaal inzetten om een grotere fanbase te creëren? Of om aandacht te krijgen van grotere artiesten en of labels. Misschien wel de belangrijkste reden waardoor een kwalitatief hoogwaardige eigen beheer productie toch niet van de grond komt, is het totaal ontbreken van enig plan qua marketing en promotie. In deze les laten we zien hoe je het beste om kunt gaan met social media en hoe je om moet gaan met de social media algoritmes van Facebook, Instagram en Twitter.
Muziekbusiness

Muziekbusiness

Op het moment dat je een track kan produceren, staat de volgende uitdaging voor je klaar, namelijk binnen komen bij gewenste labels en geld verdienen met je producties. Daarbij komen veel zaken kijken, zoals het netwerken met artiesten, het registreren van auteursrechten, het releasen van muziek, het verzinnen van een marketingstratgie en het tekenen van verschillende contracten. De muziekindustrie zit vol met zakenlui die niets anders willen dan over jouw rug geld verdienen. Om je mannetje te staan, is het belangrijk dat je kennis hebt van de muziekbusiness zodat je weet hoe je jezelf beschermt tegen de valkuilen.
Contract & Recht

Contract & Recht

In deze les zul je alles te weten gaan komen over contracten, hoe je artiesten naam kunt beschermen, wat de rechten van auteurs, uitvoerenden en producenten zijn. Wat de verschillen zijn tussen mechanisch- en uitvoerend recht. Hoe je het beste de royalties en percentages kunt verdelen als je samen gaat werken met andere producers zodat er nooit onenigheid zal ontstaan. Wat de juridische valkuilen zijn en waar je goed op moet letten bij contracten. Wie wat regelt en wat de werkzaamheden en verschillen zijn tussen platenmaatschappijen, muziekuitgevers, distributeurs en waarom je moet aansluiten bij Buma / Stemra en Sena.
Eindresultaat: Je eerste produceerde tracks

Eindresultaat

Na alle intensieve voorgaande lessen en opdrachten ben je in staat en heb je alle kennis en kunde in huis om je tracks op professioneel niveau te brengen. Heb je alle technische en muzikale kennis gekregen om muziek te produceren waar jij helemaal op kickt. Weet je hoe je met je DAW naar keuze om kunt gaan, hoe je efficient je muziek projecten kunt aanpakken, hoe je je eigen geavanceerde sounds kunt maken en hoe een efficiënt productie proces eruit ziet. Je leert dus alles om jouw producties tot een succes te maken en naar professioneel niveau te brengen. De eindopdracht zal tevens als eindbeoordeling van de opleiding dienen en krijg je gerichte feedback op je eindproductie.

Helemaal te gek!

Informatie

 • Prijs: € 2800,-
 • Betalen in 6 termijnen is mogelijk (+10%)
 • Betaling van de 1e termijn dient voorafgaand aan onze dienstverlening te worden voldaan. De 2e, 3e, 4e, 5e en 6e termijn zullen gedurende de opleiding voldaan moeten worden. Het bedrag per termijn is € 513,33
 • Aantal lessen: 30 klassikale lessen van 3 uur.
 • Lestijden: klassikale lessen van 19:00 - 22:00 uur.
 • Data klassikale lessen: start medio 2020 (data zullen z.s.m. bekend worden)
 • Maximaal aantal studenten: 20

 • Locatie: Stationsplein 26, Nijmegen (recht tegenover centraal station Nijmegen in het gebouw van Startup Nijmegen)

 • Persoonlijke begeleiding, theorie naslagwerk, wekelijkse opdrachten.

 • Studiebelasting: 8 uur per week

 • Wat heb je nodig: laptop, DAW software naar keuze en een koptelefoon

 • Toegankelijk voor alle muziekstijlen

 • Belastingteruggave mogelijk!

Kun je niet wachten om te beginnen? Meld je aan voor de open info avond!

De DDMA neemt zo snel mogelijk contact met je op om je aanmelding te bevestigen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.