arrow_drop_up arrow_drop_down

Wil jij de nieuwe Armin worden?

Muziekproductie opleidingen waar je alle skills leert om jouw tracks naar professioneel niveau te brengen.

Professionele

Vakkennis

Persoonlijke

Begeleiding

Gegarandeerd

Resultaat

Dynamics Geavanceerd

Dynamics Geavanceerd

Sidechaining, parallelle en multiband compressie, vocoders, exciters

Muziektheorie Geavanceerd

Muziektheorie Geavanceerd

Het werken met verschillende akkoorden, toonladders en ritmes

Kicks

Kicks

Kick tuning, kick synthese en alle kick & bass technieken en processing

Mixing Geavanceerd

Mixing Geavanceerd

Het concept van de track, de samenhang, de 4 fasen van de mix en technieken als imaging en de-maskering

Sound Design Geavanceerd

Sound Design Geavanceerd

Er wordt vooral gekeken naar de verschillende modulatie technieken, LFO's en envelopes van je synths en sounds

Muziekproductie Geavanceerd

Muziekproductie Geavanceerd

Gebruik van samples, libraries, tuning, layering, subkicks, subharmonischen, sidechaining en ducking technieken

Muziekproductie Geheimen

Muziekproductie Geheimen

Alle geheimen, technieken en tricks leren die het verschil gaan maken voor iedere track

Templates

Templates

Het leren gebruiken van je eigen templates verhoogt je efficiëntie en maak alles veel makkelijker

Mastering

Mastering

Leren hoe je je track optimaal klaar kan stomen om hem te releasen voor alle labels

Social Media & Muziek Promotie

Social Media & Muziekpromotie

Hoe promoot je je eigen muziek en leer op een slimme manier werken met social media ook met een beperkt budget

Music Business

Muziekbusiness

Hoe ziet de muziekbusiness en industrie in elkaar. Wat moet je als artiest weten en waar moet je allemaal op letten.

Contract & Recht

Contract & Recht

Contract check, rechten van auteurs, uitvoerenden en producenten, royalties en alle rechtsvormen

"Het is de missie van Dutch Dance Music Academy dat Nederland dé nummer 1 op dance muziek van de wereld blijft."

Hoe gaaf is het als jij daar een steentje aan kan bijdragen? Om dat te bereiken, maakt de DDMA het aanleren van muziek productie leuk, toegankelijk en leren we je alle kennis, praktische vaardigheden en tools om goed te kunnen produceren in jouw stijl. Naast alle benodigde theorie vinden wij het belangrijk dat je een hands-on praktijk ervaring krijgt en zullen de praktijk voorbeelden in de lessen en de opdrachten jou daarin ondersteunen.


Als je elektronische muziek wilt produceren en behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding, dan kies je voor de DDMA. Er wordt in kleine groepen les gegeven waarbij er veel persoonlijke aandacht is voor iedereen. Jouw muziek staat centraal tijdens de opleiding, ongeacht je muziekstijl. Met dit unieke lesprogramma van klassikale groepslessen werk je intensief en praktijkgericht aan het produceren van je eigen tracks.

Wat anderen over de DDMA zeggen!

Tijdens de lessen heb ik naast alle basis begrippen van het produceren van muziek, heel veel nieuwe dingen geleerd op het gebied van audio processing, effecten en mixing. Hierdoor zijn mijn producties enorm verbetert en heb ik enorm veel inzichten gekregen waarom ik steeds vast liep in mijn huidige projecten. Door de enorm goede feedback op de nummers die ik al had uitgebracht, heb ik erg veel verbeterpunten en praktische tools gekregen om mijn producties professioneler te laten klinken. Door de lessen heb ik een enorm goede basis kennis gekregen en het gaf mij heel erg veel motivatie om verder te gaan met het produceren van muziek. Mijn productieproces is enorm verbetert en door alle nieuwe kennis die ik heb opgedaan ervaar veel meer plezier tijdens het maken van muziek!

Auke van der Baan

Ik ben ruim 25 jaar werkzaam als (hoofd)geluidstechnicus binnen radio en tv en had van te voren mijn twijfels over de essentie van hedendaagse dance muziek. Hoe begin ik aan een project en wat is een efficiënte workflow tijdens het productieproces. Tijdens de lessen heb ik geleerd hoe ik gestructureerd een track kan produceren met een goede workflow. Hoe ik alle elementen van de multi-track het beste kan plaatsen in het frequentie spectrum en hoe ik dit technisch kan oplossen. Tenslotte hoe ik vanuit het creatieve proces de track verder uit werk naar een compleet arrangement. De lessen hebben ervoor gezorgd dat ik de juiste kennis heb gekregen om een dance track te kunnen produceren en hoe ik muzikaal idee op een efficiënte manier kan uitwerken naar een volledig uitgewerkte dance track.

Dick Klabbers - DKStudio

In de Producer Groepsopleiding Geavanceerd leer je

Dynamics Geavanceerd

Dynamics Geavanceerd

Hier gaan we nog dieper in op het gebruik en de werking van o.a. sidechaining, parallelle en multiband compressie, vocoders, exciters, pitch shifters, auto-tuning, distortion etc. Er zal aan de hand van vele praktijk voorbeelden alles duidelijk uitgelegd en behandeld gaan worden zodat je precies weet hoe je met deze randapparatuur en plug-ins om moet gaan. Er zal aan de hand van voorbeeld instellingen en luistervoorbeelden het één-en-ander worden toegelicht zodat je precies hoort wat er gebeurt en welke invloed bepaalde ingrepen hebben. Dit is essentieel om goede ingrepen te kunnen maken tijdens het produceren van je muziek. Tevens zal het goed toepassen van bepaalde technieken enorme verschillen gaan maken of je track nu wel of niet getekend gaat worden bij labels.

Muziektheorie Geavanceerd

Muziektheorie Geavanceerd

Je hebt al enige kennis van muziektheorie en weet je al wat een toonladder is en hoe een drieklank klinkt, maar in deze training gaan we verder daar waar de meeste producers hun kennis ophoudt. Met een scherp oog op wat belangrijk is voor het maken van elektronische muziek, leer je aan de hand van voorbeelden en opdrachten hoe je een simpel idee tot een ijzersterk muzikaal thema uitbouwt. Naast een hoop nieuwe akkoorden krijg je tips en tricks die ervoor zorgen dat je tracks interessant blijven en hoe jij je kunt onderscheiden. Na de les begrijp je hoe je de gevorderde akkoorden progressies kunt maken die je terughoort in veel bekende tracks. Ook ben je in staat om binnen korte tijd een sterke hook toe te voegen die ondersteund wordt door krachtige drums en bass.
Kicks

Kicks

Doordat het menselijk gehoor voor lage frequenties minder gevoelig is, kan het zeer lastig zijn de onderkant van de mix duidelijk en groots neer te zetten. Vandaar dat we aandacht besteden hoe je je eigen kicks kan maken en de daarbij horende tricks en technieken. We zullen het ook gaan hebben over kick tuning wat door beginners vaak compleet wordt onderschat. Een kick heeft zeker weten een toonhoogte en is tuning een must. Tevens zal er kick synthese behandeld worden. Wat de beste kick sample bibliotheken zijn. Hoe we kick processing toe moeten passen en hoe we de kick het beste in de mix kunnen leggen. We gaan het hebben over hoe een kick de sfeer van een song kan ondersteunen, alles over kick modulatie (van zeer subtiel tot extreem) etc. Tenslotte zal er ook inzicht worden gegeven in bass technieken en hoe we de interactie tussen kick en bass kunnen samensmeden tot een krachtig fundament voor je productie. 

Mixing Geavanceerd

Mixing Geavanceerd

Als je regelmatig tracks afmaakt, maar niet tevreden bent met hoe het eindresultaat klinkt, dan is het vaak zo dat je mix van je track niet in orde is. Je weet dat een goede akoestiek essentieel is voor het mixen van je track. Maar hoe pak je een mix als geheel aan en welke tools staan er tot je beschikking om tot het gewenste resultaat te komen. Wat je verder gaat leren is om de losse geluiden in je track tot een goed klinkend geheel te mixen. Daarvoor is het nodig dat je EQ, panning, compressie en galm op een bewuste manier leert gebruiken. Waar we tevens ook aandacht aan besteden is het vertalen van de mix. Een mix maken die goed klinkt op jouw luidsprekersysteem is één ding, een mix maken die goed klinkt op elk willekeurig afluistersysteem is nog een kunst apart. Tenslotte zal er aandacht zijn voor het concept van de song en de samenhang. Naast alle techniek is er bij deze les veel aandacht voor de muzikaliteit die er bij mixen komt kijken. Voor je een mix kan beginnen, moet je eerst weten waar de song om draait en hoe je het gaat aanpakken om dit zo goed mogelijk te communiceren naar de luisteraar toe. Hierbij is muzikaal inzicht tijdens het mixen onontbeerlijk. Als de mix eenmaal in balans is, dan is het tijd voor de mastering.

Sound Design Geavanceerd

Sound Design Geavanceerd

Je hebt al een basis gelegd met het maken van je eigen sounds, welke geluidsbronnen er zijn en weet je welke oscillatoren er gekozen kunnen worden. Verder weet je al hoe er vanuit deze geluidsbronnen (oscillatoren), ongewenste frequenties uit het geluid gefilterd kunnen worden. Tenslotte gaat het geluid door een amplifier, die bepaald wanneer het geluid hoorbaar is. Daarnaast zijn er vaak één of meerdere modulatie bronnen aanwezig. Deze zorgen er voor dat een geluid niet statisch is, maar over de tijd van karakter kan veranderen. We gaan dieper in op de verschillende modulatie technieken, het gebruik van LFO's, evelopes en krijg je ervaring met de gevorderde synths zoals Serum en Spire. Tenslotte is er aandacht voor het editen van synth geluiden. Dit is het geheim van veel onnavolgbare synth geluiden die je in moderne genres hoort.

Muziekproductie Geavanceerd

Muziekproductie Geavanceerd

In deze les zal er weer een bestaand project van begin tot eind met alle technieken, tips en tricks die belangrijk zijn voor een goede dance track behandeld worden. Er zal naar de opbouw van een project worden gekeken, keuze van toegepaste samples, libraries, tuning van componenten in de juiste toonsoort, layering, subkicks, subharmonischen, sidechaining en ducking technieken. De indeling van het stereobeeld, mixtechnieken en alles om je tracks professioneel te laten klinken. Al met al super motiverende en inspirerende les om enorme progressie te boeken met je eigen muziekproducties.

Muziekproductie Geheimen

Muziekproductie Geheimen

In deze les zal er veel herkenning zijn wat betreft hit producties "oh doen ze dat zo!". Alle trucs die belangrijk zijn voor moderne muziekproducties en nog niet behandeld zijn volgen nu. Ook ruim aandacht natuurlijk voor bijvoorbeeld samplekeuze en libraries, tuning, layering, subkicks, subharmonischen, sidechaining, ducking technieken, mixtechnieken om de kick vet en duidelijk in te mixen. Voor de rest veel nuttige info en gouden tips voor iedereen die in een moderne muziekstijl werkt, zoals bijvoorbeeld hiphop, hardstyle, house, dance, trance, techno etc.
Muziekproductie Templates

Muziekproductie Templates

Een goede workflow is essentieel in het prettig en effectief werken met een DAW. Als je vaker bepaalde instellingen gebruikt kun je een template opslaan die standaard laadt als je het programma opent. Een template – oftewel sjabloon – wil zeggen dat je jouw DAW helemaal naar je eigen wensen kan inrichten. Het is natuurlijk niet wenselijk om je DAW te openen en steeds weer dezelfde nieuwe sporen te moeten aanmaken en tal van processors en effecten steeds maar weer opnieuw moet inladen. Dat kost natuurlijk een hoop tijd die je liever in het produceren of mixen van muziek wilt investeren! In deze les geven we je een van de vele manieren om je eigen template in te richten. Het gaat hier dus om een praktische manier van werken, die wellicht de basis vormt voor jouw uiteindelijke workflow.
Mastering

Mastering

Iedereen is het erover eens dat mastering essentieel is voor professioneel klinkende tracks, maar wat houdt het precies in? Je ontdekt wat er wel en niet mogelijk is in mastering, en maakt kennis met veelgebruikte mastering technieken. Wordt er aandacht besteed aan luistervaardigheid en over de verschillende compressietechnieken. Tevens ga je leren hoe je level- en klankcorrectie kan toepassen en hoe je ruis- en tikken verwijdert uit je track. Verbazing alom bij deze les, als de studenten de kwaliteitsverbetering ervaren, die bij mastering bereikt kan worden. Na afloop van deze les zul je een duidelijke verbetering in je mixen en masters ervaren en ben je in staat om een professionele masteraar aan te sturen.

Social Media & Muziekpromotie

Social Media & Muziekpromotie

In hoeverre heb je tegenwoordig nog een platenmaatschappij nodig? Is het mogelijk zelf een track succesvol in de markt te zetten? Hoe kan ik zelf een label opzetten en welke stappen zijn daarvoor nodig? Hoe werkt social media en op welke manier kan ik dit optimaal inzetten om een grotere fanbase te creëren? Of om aandacht te krijgen van grotere artiesten en of labels. Misschien wel de belangrijkste reden waardoor een kwalitatief hoogwaardige eigen beheer productie toch niet van de grond komt, is het totaal ontbreken van enig plan qua marketing en promotie. In deze les laten we zien hoe je het beste om kunt gaan met social media en hoe je om moet gaan met de social media algoritmes van Facebook, Instagram en Twitter.
Muziekbusiness

Muziekbusiness

Op het moment dat je een track kan produceren, staat de volgende uitdaging voor je klaar, namelijk binnen komen bij gewenste labels en geld verdienen met je producties. Daarbij komen veel zaken kijken, zoals het netwerken met artiesten, het registreren van auteursrechten, het releasen van muziek, het verzinnen van een marketingstratgie en het tekenen van verschillende contracten. De muziekindustrie zit vol met zakenlui die niets anders willen dan over jouw rug geld verdienen. Om je mannetje te staan, is het belangrijk dat je kennis hebt van de muziekbusiness zodat je weet hoe je jezelf beschermt tegen de valkuilen.

Contract & Recht

Contract & Recht

In deze les zul je alles te weten gaan komen over contracten, hoe je artiesten naam kunt beschermen, wat de rechten van auteurs, uitvoerenden en producenten zijn. Wat de verschillen zijn tussen mechanisch- en uitvoerend recht. Hoe je het beste de royalties en percentages kunt verdelen als je samen gaat werken met andere producers zodat er nooit onenigheid zal ontstaan. Wat de juridische valkuilen zijn en waar je goed op moet letten bij contracten. Wie wat regelt en wat de werkzaamheden en verschillen zijn tussen platenmaatschappijen, muziekuitgevers, distributeurs en waarom je moet aansluiten bij Buma / Stemra en Sena.
Eindresultaat Groepsopleiding tracks naar professioneel niveau brengen

Eindresultaat

Na alle intensieve voorgaande lessen en opdrachten heb je alle kennis en kunde in huis om je tracks naar professioneel niveau te brengen. Heb je alle technische en muzikale kennis gekregen om muziek te produceren waar jij helemaal op kickt. Weet je hoe je efficient je muziek projecten kunt aanpakken, hoe je geavanceerde sounds kunt maken en hoe je je tracks kunt mixen en masteren. Je leert dus alles om jouw producties tot een succes te maken en naar professioneel niveau te brengen. De eindopdracht zal tevens als eindbeoordeling van de opleiding dienen en krijg je gerichte feedback op je eindproductie.

Helemaal te gek!

Informatie

 • Prijs: € 1495,-
 • Betalen in 3 termijnen is mogelijk (+10%)
 • Betaling van de 1e termijn dient voorafgaand aan onze dienstverlening te worden voldaan. De 2e en 3e termijn zullen gedurende de opleiding voldaan moeten worden. Het bedrag per termijn is € 548,17
 • Aantal lessen: 15 klassikale lessen van 3 uur,.
 • Lestijden: klassikale lessen van 19:00 - 22:00 uur.
 • Data klassikale lessen: data al z.s.m. bekend worden (medio 2020)
 • Maximaal aantal studenten: 20

 • Locatie: Stationsplein 26, Nijmegen (recht tegenover centraal station Nijmegen in het gebouw van Startup Nijmegen)

 • Persoonlijke begeleiding, theorie naslagwerk, wekelijkse opdrachten, klassikale lessen

 • Studiebelasting: 8 uur per week

 • Wat heb je nodig: laptop, DAW software naar keuze en een koptelefoon

 • Toegankelijk voor alle muziekstijlen

 • Voorkennis: Producer Groepsopleiding Basis van de DDMA of een persoonlijk intake gesprek

 • Belastingteruggave mogelijk!

Kun je niet wachten om te beginnen? Start vandaag nog en vul het formulier hieronder in!

De DDMA neemt zo snel mogelijk contact met je op om de eerste les in te plannen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.